Reklama
 
Blog | Vlaďka Kočvarová

Vegebook

Začínám si čím dál tím více všímat podivných dotazů a komentářů na sociálních sítích ve vege skupinách. Nevím, jestli od těchto lidí, mezi které se řadím i já, neočekávám více nadhledu, tolerance, pochopení a dalších takovýchto vlastností, které se tak nějak předpokládají. Ale nalijme si čistého raw koktejlu, IQ s nejezením masa nevzroste. A pokud něco vzroste, tak je to maximálně konzumace zeleniny.

Liberálnější názory, ať si jí každý co chce, neuspějí. Tím pádem ani myšlenky typu, že každý se tak nějak můžeme nacházet na jiném levelu, jinak vibrujícím, a že ne každý je schopen tyto násilné kopance do masa přežít. Ovšem na druhou stranu, občas se člověk docela pousměje nad dotazy a postřehy, které mu v diskuzích cvrnknou do nosu…

Jak mám zachránit svou rodinu, jí maso a pomalu umírá…

Reklama

Tenhle recept je fakt super, ale to s tím máslem tam, to nemůžete myslet vážně, snad stačí, že většina lidí má to máslo na hlavě…

Proboha, vajíčka ve vegan skupině, nejste vy natvrdlá?

Můj pes dává přednost masu. Už nevím, jak dál…

Je vege kojit?

Druhá strana nemůže nepřidat vtipnou špetku do mlýna. Například je to vegan chodit po Karlově mostě, je vegan říci cheese, může říci vegan ‚“ty krávo“, nebo „mám hlad jako vlk“… A jsem vegan, když mám babičku, která má kožichy…? A co rodiče, jsou dost vegan, když čtou svému dítěti „Ema mele maso“? Takový ten evergreen, zda je vegan polykat sperma, taky nikdy nezklame.

A vůbec, je vegan sledovat filmy, ve kterých si lidé dělají na snídani toasty se šunkou, mají rande nad flákotou masa, nebo pořádají zabíječku? Neměly by se vyrábět speciální cenzurované vegan verze? Co kdyby se malé vegan děti začaly moc ptát, co třeba Lady & Tramp a jejich slavná scéna se špagety s masovými koulemi? Já vím, jsou to jenom psi, ale ti jsou přeci všežravci, a tak mají možnost výběru. Takže předělat na verzi se zeleninovými koulemi.

Dívka na koštěti by zřejmě také prošla jedině s babím uchem. Budoucnost tak bude přát pouze vegan čarodějnicím, co už, že lektvary budou připomínat spíše zeleninový vývar.

Všichni osvícení bezmasí zapomínají, že nejezením masa nic nekončí. Spíše se zdá, že u některých to teprve vše začíná. Co by jinak tyto bio a vege výkřiky do tmy znamenaly.

Jakoby zmizela úcta k člověku jako takovému a nahradila ji, někdy až předstíraná, úcta ke zvířatům. Na co tolerance, když ostatní jsou tak netolerantní a zabíjí zvířata, proč rovnou nezabít i ty netolerantní lidi, hlavně když už nebudou pojídat to maso.